collection-logo

Minun Sibeliukseni

Meillä jokaisella on suhteemme Jean Sibeliukseen. Toisille se on syntynyt säveltäjän suurten orkesteriteosten, konserttojen tai yksinlaulujen kautta. Sibelius Collection on antanut minulle tilaisuuden luoda oman suhteeni Sibeliukseen. Olen siitä kiitollinen.

Sibelius Collection korujen luonnissa meitä kultaseppä Tarkkasella on innoittanut paitsi säveltäjän teokset, myös hänen elämäkertansa ja etenkin päiväkirjamerkinnät, joihin olen saanut tutustua. On ollut kiehtovaa lukea, miten väkevästi suomalainen luonto, maa, taivas, vaihtuvat vuodenajat ovat innoittaneet säveltäjäämme. Kuinka kirjoituksissaan Sibelius pohtii luomistyönsä kulkua, milloin haltioituu, milloin vuoroin kokee epävarmuutta ja vuoroin suurta riemua – nöyryyttäkin tehtävänsä edessä.

Koruntekijänä taon Sibeliukseni kokoelmamme koruihin. Sibelius Collection ensimmäinen, 5. sinfonia -korusarja juhlistaa Sibeliuksen syntymän 150-vuotisjuhlaa. Ensi vuoden syyskaudella julkaisemme Kurjet ja Mosaiikki -korusarjat, jotka jo enteilevät vuoden 2017 itsenäisyytemme juhlavuotta.

Mika Tarkkanen

“Halusin olla kultaseppä jo pikkupoikana. Kun viisivuotiaana tein ensimmäisen sormukseni, en todellakaan tiennyt, mihin se johtaa.”